Tillbaka

Min Förlossning

”Att föda barn var inte som jag trodde”

Ingen förlossning är den andra lik. Inte heller upplevelsen av den är lika för någon.

Här får du ett smakprov av Annika Rådlunds upplevelse som du kan läsa i sin helhet i BabyBox Magasinet som ligger med i BabyBox. Beställ din gratis BabyBox här.

I BabyBox magasinet har vi låtit några mammor berätta om sin förlossning. Vill du dela din berättelse? Kontakta vår redaktör Jenny Fors.

 

Jag hann gå upp hela 28 kilo och blodtrycket steg hela tiden. Eftersom jag var förstagångsföderska sa de att det kunde dra över tiden en vecka från det planerade födelsedatumet, men vid en av blodtryckskontrollerna beslutades det att jag skulle igångsättas på morgonen dagen efter. Det var då en vecka innan det förväntade födelsedatumet.

Att bli igångsatt var ingen jätteskön historia men det gick ändå att genomlida. När livmodertappen var mogen gjordes även försök att ta hål på fosterhinnorna, men inget hände. Hela dagen och kvällen gick med molande värk. Senare på kvällen kom en barnmorska in på det nya rummet vi fått och sa att ”nu ska vi ta och sätta igång”.

– Med vaddå, sa jag.

De skrattade gott och sa att ”få ut bebisen förstås”.

– Neej inte nu, tänkte jag, nu vill jag ju sova. Jag kände mig helt slut efter den långa dagen med värk och undersökningar. De provade igen att sticka hål på fosterhinnorna men inget hände. Men när jag skulle kliva upp och rätta till lakanet small det till, pang! Och när jag tittade ner var både jag och golvet blött. Det var fostervattnet som kom ut och då blev det fart på sjukhuspersonalen.

Läs fortsättningen i BabyBox Magasinet...